Gingerbread baking represents Christmas for me. It means that the most wonderful time of the year is coming again. It is time to turn the Christmas carols on, put your Christmas apron on and fill your houses with some fresh baking scents! This recipe is nothing difficult or time consuming, so you can soon enjoy the results and fragrance coming from your oven!
Pečení perníčků pro mě vždy znamenalo jedno - Vánoce. Ten nejkouzelnější čas roku se opět blíží. Je to jeden z prvních momentů, kdy si můžete bez ostychu pustit vánoční koledy, obléknout si vánoční zástěru, a naplnit Váš dům vůní čerstvě pečeného cukroví! Tento recept nepředstavuje nic složitého nebo časově náročného, proto si můžete už brzo užít výsledky své práce a aroma vycházející z Vaší trouby!
Ingredients
- 400g plain flour
- 75g butter
- 2 eggs
- 140g powdered sugar
- 2 tbsp honey
- 1 tsp baking soda
- 2 tsp gingerbead spices
- 1/2 tsp cinnamon
- 1 tbsp cocoa
Ingredience
- 400g hladké mouky
- 75g hery
- 2 vejce
- 140g cukru moučka
- 2 lžíce medu
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžíce koření do perníku
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1 lžíce kakaa
Method
Easy peasy! Just mix all the ingredients and use your hand to form the dough. Then lightly flour the work surface, roll the dough and cut various shapes. I love Christmas trees, gingerbread men, reindeers and snowmen as they are easy to decorate.
Preheat your oven for 150 degrees and bake until golden (approximately 15 minutes, but keep in mind that every oven is different!). After removing from the oven brush the gingerbreads with whisked egg yolks - they will be more shiny! that I decorate them with royal icing - I keep buying it in a shop as I have never made an icing that would be thick enough. I think the combination of white and red icing looks perfect on these festive treats!
Postup
Naprosto jednoduché! Smíchejte všechny ingredience a rukama zpracujte v těsto. Potom lehce poprašte pracovní plochu moukou, rozválejte těsto a vykrajujte nejrůznější tvary. Já mám nejraději soby, vánoční stromečky, sněhuláky a "pana perníčka," protože se následně nejsnázeji zdobí.
Předehřejte si troubu na 150 stupňů a pečte dozlatova (přibližně 15 minut, čas přizpůsobte své troubě, každá peče jinak). Ihned po vyndání z trouby potřete perníčky rozšlehaným žloutkem, aby byly lesklé.
Potom je zdobím bílkovou polevou - tu ale kupuji v obchodě, protože se mi nikdy nepodařilo vyrobit polevu dostatečně tuhou. Co se týká barevné kombinace, miluji bílou a červenou, myslím, že vypadá perfektně vánočně a svátečně!
Po vychladnutí perníčky ztvrdnou, proto doporučuji upéct je na začátku prosince, a do Vánoc nechat odležet, nejlépe s polovinou jablka v uzavřené dóze.
Potom je zdobím bílkovou polevou - tu ale kupuji v obchodě, protože se mi nikdy nepodařilo vyrobit polevu dostatečně tuhou. Co se týká barevné kombinace, miluji bílou a červenou, myslím, že vypadá perfektně vánočně a svátečně!
TIP/TIP
After cooling the gingerbreads become hard. That's why you should store the cookies in airtight container with a half of apple until Christmas (14 days or longer) - they will be absolutely delicious, I swear!Po vychladnutí perníčky ztvrdnou, proto doporučuji upéct je na začátku prosince, a do Vánoc nechat odležet, nejlépe s polovinou jablka v uzavřené dóze.
Have you baked gingerbread men already? Do you enjoy decorating them?
Už jste pekli perníčky? Zdobíte je rádi nebo Vám to přijde jako ztráta času?
Žádné komentáře:
Okomentovat