To-Die-For Cheesecake Recipe


Simply - this is the best cake I have ever eaten. This is the best cake my family has eaten. This is the best cake my friends have eaten. It's just.. the best.. cake.. ever... I have already baked a lot of variations of it (with caramel sauce, strawberries or hot blueberry toping on the top), and my guests were always enthused by that. And now also your guests can love you for this cake!!

Jednoduše - tohle je ten nejlepší dort, který jsem kdy jedla. Je to ten nejlepší dort, který má rodina kdy jedla. Nejlepší dort, který mí přátelé kdy jedli. Je to zkrátka ten nejlepší na světě. Už jsem pekla několik jeho variant (s karamelovou omáčkou, jahodami nebo horkou borůvkovou zálivkou), a moji hosté byli vždy absolutně nadšení. A nyní můžete sklízet obdivné ovace i Vy!!

Ingredients:


250g graham crackers, finely crushed
55g butter, melted

700g cream cheese
6 eggs
200g icing sugar
2 tablespoons lemon juice
pinch of salt

Ingredience:

250g máslových sušenek (já koupila 2 balení Bebe jemných)
55 g rozpuštěného másla

500 g tučného tvarohu
200 g lučiny/paloučku (obojí můžete nahradit samozřejmě 700g mascarpone, ale tohle je nejen cenově přijatelnější varianta, ale navíc to chutná o moc líp, věřte mi!)
6 vajec
200 g cukru
2 lžíce citronové šťávy
špetka soli

The one with hot blueberry sauce

Method

Mix graham cracker crumbs with melted butter. Use the bottom of a glass to press the mixture into the mold. Beat the cream cheese smooth, add the eggs, sugar and beat until creamy. Add lemon juice and a pinch of salt. Pout it into the mold and bake 190C for 30 minutes.

Postup

Sušenky najemno rozemelte/rozdrťte a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Nasypte do formy a dnem skleničky "upěchujte" a dorovnejte. Smíchejte tvaroh, lučinu, přidejte vejce jedno po druhém, cukr a citronovou šťávu - množství i podle chuti, neřiďte se striktně receptem co se týká cukru a citronu. Na konec přidejte špetku soli, nalijte do formy na sušenky, a dejte péct na 190st přibližně na 30 minut. (Zapichujte průběžně do dortu párátko, abyste zjistili jestli je hotový - když je párátko čisté po vytažení z dortu, je hotový, anebo dort jednoduše vyndejte až začne zlátnout/hnědnout na povrchu).





If you want it to be something special, I recommend using some sour fruit - berries are perfect! Put blueberries and raspberries on the top of a baked cake, make a transparent gelatin and pour a little bit of that onto the fruit only to make them stick together. Chill in the refrigerator.

Pokud chcete, aby měl Váš dort něco "extra," doporučuji kombinaci kyselejšího ovoce - lesní plody jsou na to perfektní! Já použila tentokrát maliny a borůvky, naaranžovala jsem je navrch dortu, udělala v kastrůlku průhlednou želatinu a nalila ji na ovoce jen v takovém množství, aby se ovoce spojilo a z dortu nepadalo. Počkejte, až teplota klesne na tu pokojovou, a poté dejte vyhladit na pár hodin do lednice.


Let me know some other variations that I could try!
Dejte mi vědět nějaké další varianty, které bych mohla zkusit!

2 komentáře: