10 things to love about Venice



When I am asked about my most favourite country, my answer is always ITALY! I have visited Italy multiple times and I am still falling more and more in love with its architecture, landscape, food, drinks, fashion and unique passionate temperament, too. My first travel to Italy happened in 2010 and the destination was the most dreamy - Venice! Hard to choose only 10 things you would love here, but I will give it a try!

Když se mě někdo zeptá na mou nejzamilovanější zemi, má odpověď je vždy ITÁLIE! Navštívila jsem ji několikrát a stále víc a víc se zamilovávám do její architektury, krajiny, jídla, pití, módy, a také toho jedinečného vášnivého temperamentu, který je cítít všude, kam jdete. Má první návštěva Itálie se odehrála v roce 2010 a destinace byla nejpohádkovější - Benátky! Je vážně obtížné vybrat pouze 10 věcí, které byste tu naprosto milovali, ale přesto to pojďme zkusit!
 
  1. Atmosphere/ Atmosféra

    I don't think there is more romantic place in the world. The atmosphere here is something everyone should experience. Although there is always a lot of tourists, all I remember is calm. I have the feeling like no one here is in a hurry. And why should they be? They are in Venice. The most peaceful place.

    Nemyslím si, že se někde na světě nachází romantičtější místo. Atmosféra tady je něco, co by měl každý zažít. Přestože je tu vždy mnoho turistů, vše, co si pamatuji, je klid. Mám pocit, jako kdyby zde nikdo nespěchal. A proč by taky měl? Je v přeci v Benátkách. Na nejmírumilovnějším místě.

     

  2. Architecture/ Architektura

    You can find unique houses and palaces literally on every corner, and moreover they are in their original conditions. Venice remained in its condition almost without a change. That's why the historical centre can offer you really exceptional architectural gems. If you sail the Grand Canal, you will notice that all the palaces along the canal are beautiful and original - the chipped plaster was caused by sea-waves. As Venice is an ancient city, that has been also a republic and the residence of the Pope, you can find here almost every architectural style.

    Benátky bývaly významnou obchodní křižovatkou. Výstavní domy a paláce můžete nalézt na každém rohu, a hlavně v původním stavu. Benátky, jako jedno z mála měst, zůstaly až dodnes zachovány ve své podobě takřka beze změny. Historické centrum města Vám tak nabídne opravdové architektonické skvosty. Když se vydáte po Canal Grande, všimněte si, že všechny paláce kolem jsou překrásné, a hlavně původní - dokonce ona oprýskaná omítka byla způsobena nárazem mořských vln. Jelikož byly v minulosti Benátky republikou a sídlem papeže, najdeme zde kombinaci všech architektonických stylů.

    Piazza San Marco

  3. Islands/ Ostrovy

    It is a remarkable fact, that Venice is sited on a group of 118 islands. I have visited Burano, Murano and Torcello, and was completely astonished! I want to write a post about them very soon.

    Považuju za pozoruhodný fakt, že Benátky se rozkládají na 118 ostrovech. Já navštívila Burano, Murano a Torcello a byla jimi naprosto uchvácena. Brzy se můžete těšit na samostatný příspěvek o nich.
    Burano

    Torcello
  4. Food/ Jídlo

    I know, it's hard not to love Italian food in general. Its pasta, pizza, parmesan, mozarella, gelato.. I could go on and on. Of course nothing is missing here, in Venice. Moreover they have really delicious seafood - the best fried calamari I have eaten!

    Já vím, je těžké nemilovat italské jídlo. Těstoviny, pizza, parmazán, mozarella, zmrzlina.. A mohla bych pokračovat a pokračovat.. Samozřejmě nic z toho tu v Benátkách nechybí. Navíc tu mají opravdu výborné plody moře - nejlepší smažené kalamáry, které jsem kdy jedla!


  5. Bellini/ Bellini

    You had to hear about Bellini already. The typical venetian drink. So delicious you do not want to drink anything else for the rest of your life. I have tried to make it on my own here in Czech, but I guess Bellini will never taste as good as in Venice

    Vsadím se, že jste už o Bellini slyšeli. Typický benátský nápoj. Tak vynikající, že už po zbytek života nechcete pít nic jiného. Tak vynikající, že na něj vzpomínáte po celé ty roky, co jste ho tam pili naposledy, protože nikde jinde nechutná ani z poloviny tak dobře jako v Benátkách.

    Peach Bellini

  6. Narrow streets/ Úzké uličky

    Walking the narrow streets is my favourite thing to do! Their atmosphere is irreplaceable.

    Miluju procházení se úzkými uličkami! Atmosféra, která z nich sálá, je nenahraditelná.

    The narrowest street
  7. Sea/ Moře

    When you get tired of architecture and the city ( but I don't know who could possibly get tired of Venice), you can visit Lido di Venezia or Lido di Jesolo and relax on the beach! Isn't that perfect? Lido di Venezia is more accebile (only 15 minutes water bus from San Marco), but I visited Lido di Jesolo and was surprised. I was there late in the evening and must say I found it absolutely perfect for me to cool down after the day in the heat.

    Pokud Vás unaví architektura a celkově město (i když nechápu, koho by mohly začít nudit Benátky), můžete navšítivit Lido di Venezia nebo Lido di Jesolo a relaxovat na pláži! Není to perfektní? Lido di Venezia je mnohem dostupnější (jen asi 15 minut "vodním busem" ze San Marca), ale já navštívila Lido di Jesolo a byla překvapená. Byla jsem zde pozdě večer a musím říct, že moře posloužilo naprosto perfektně pro zchlazení se po celém dni stráveném v neskutečném horku. 
    Lido di Jesolo
  8. Views/ Vyhlídky

    You can't find a place here that is not photogenic! Really!

    Nenajdete tu místo, které by nebylo fotogenické! Vážně!

    Canal Grande
  9. Water taxi/ Vodní taxi

    How cool is that?! No more buses, trams or subways! In Venice you use boats for public transport! It is called Vaporetto and there are 19 scheduled lines. You can travel by that within Venice, and between Venice and nearby islands. I took the Vaporetto to all the three islands I have been to and it was unforgettable experience!

    Jak moc je to parádní? Žádné autobusy, tramvaje nebo metro! V Benátkách používáte jako hromadnou dopravu lodě! Systém se nazývá Vaporetto a najdete tu 19 linek. Můžete tím cestovat Benátkami a mezi Benátkami a blízkými ostrovy. Já jela vaporettem na všechny tři ostrovy, které jsem navštívila, a byl to nezapomenutelný zážitek!


  10. Colours!/ Barvy!

    Not only during the Carnival (Carnevale di Venezia) the city is full of bright colours! Just try to visit Burano and you will be amazed by that forever. But I will tell you more in one of my next travel posts.

    Nejen během Karnevalu (Carnevale di Venezia) město hýří pestrými barvami! Jen navštivte Burano a budete jím okouzleni navždy. Ale víc se dozvíte v jednom z mých další cestovatelských příspěvků.





6 komentářů:

  1. V Itálii jsem byla asi jen 2x, ale když jsem byla malá, takže si to už moc nepamatuju:/ Ale určitě bych se tam ráda podívala znovu:) Super článek!:)

    http://beautybytereza.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju!:) taky bych se tam chtěla ještě podívat, na Vánoce tam musí být kouzelně!

      Vymazat
  2. Ja zboznujem Benatky, to mesto ma carovnu atmosferu :)

    Pozyvam na 5 rocnu giveaway o balicek BIODERMA, stylove hodinky a 50€ voucher, tu:http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/11/mega-naj-naj-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, taky mi Benátky přišly jak z jinýho světa:)

      Vymazat
  3. First off all - you have an amazing blog!!! I like everything - posts, design, pictures!!!

    And italy is so beautiful - one of my favourite countries as well! And it seems you've totally enjoyed it!!!!

    Olga

    http://feelthetraveling.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aww thank you so much for such a lovely comment! I am really happy you enjoy reading my posts! That's the only reason I am doing it :)

      Yes, I enjoyed that, I always enjoy my stays in Italy.It is a perfect combination of everything I love! I guess there will be a lot of posts about Italy on my blog:)

      Vymazat